Nieuws

Wij hebben genoten!

Foto: Jonny Ladeur

Mama’s Pride 2018 #mmp18
Lego om mee te spelen. Sokken met Mama’s Pride vleugels en hartje. En een zee van mobieltjes stralend naar Maurice daarboven. Het was een bijzonder weekend, die 24e Mama’s Pride.

Fijn dat de buurt dat weer zo tof oppakte, overal waren onze posters te zien. Power to the Pipo opende funky onder een stralende zonnehemel. blackwave. zette het zomergevoel door met lekkere grooves en toen BALOJI op het podium verscheen met zijn warme Afrikaanse zwaar dansbare klanken telden we al bijna 5,5-duizend bezoekers. Wat een gezellige drukte! De leukste familiereünie van Geleen en omstreken voor en op Moederdag kon niet meer kapot.
Het licht ging uit en duizenden mobieltjes groetten met hun licht Maurice Dorssers zaliger. Dat eerbetoon vanuit het Burgemeester Damenpark naar de hemel was indrukwekkend. Op de backstage area prijkte zijn naam en hij keek vanuit iedere stand – keurig ingelijst – toe en zag dat het goed was. Jeangu Macrooy zette met zijn grote band een fantastische set neer en zoals verwacht, zorgde Knallmuzik voor een scheiding der geesten qua waarderingen.

Vandaag, zondag één week geleden, #mmp18; ja #Moederdag in #Geleen. Sta jij er ook op?! Laat het weten. Nb. Dankjewel @Britt voor deze after-impressie. Leuk gedaan!

Geplaatst door Mama's Pride Festival op zondag 20 mei 2018

Hoe jammer was het dat Barn & Belle door de lichte regen heen Moederdag 2018 mochten openen. De fans treurden er nauwelijks om: deze terechte winnaars van Podiumvrees Bandcontest 2018 overtuigden. Wij zijn er trots op. Walden verdreef die nattigheid door kwaliteit; dat wordt wat op Pinkpop Festival! Evenzo bracht Iguana Death Cult een superstrakke set. Dito klasse band. De seventies-liefhebbers genoten van de Dawn Brothers. En het kroost stuiterde vooraan bij de ANBU GANG. Dj 45Frank vulde de pauzes met vinyl.
Voor velen waren Témé Tan en EUT de revelaties. Die charmante Belg veroverde met zijn solo-optreden en zonnige klanken snel de harten. Wat een kunstenaar. En de heerlijke energie van Megan en haar EUT-kornuiten spreidde zich dito snel over het park uit. Dat spelen met Lego voorafgaand aan het concert deed hen duidelijk goed (Lego, het was de eerste keer dat we zo’n verzoek op een band-rider tegenkwamen). Wat maken die EUT-arians geweldig muziek. De inmiddels toegestroomde pakweg 2 duizend bezoekers genoten. De power – het leek meer een kernexplosie – die de headliner Yungblud tot slot losmaakte was tot in Sittard voelbaar. Later gaan we tegen elkaar zeggen dat we die fantastische stuiteraar met zijn roze sokken (jaja, speciaal voorzien van Mama’s Pride-logo) al zagen in Geleen. Wat een fantastische show was dat!

De silent disco powered by Poppodium Volt trok steeds een volle tent en ook voor het Kunstbende Limburg-podium was het weer genieten van de aanstormende talenten. Prima bier, heerlijke koffie, zalig schaafijs en lekker eten maakten de ambiance vertrouwd compleet.
En het liep allemaal van een leien dakje. Wat hebben we toch een heerlijke crew. Zij maken Mama’s Pride. Dank-jullie-wel! Eén dag eerder dan gewoonlijk begon de opbouw en om half zeven dinsdagavond 15 mei was alles, keurig netjes, helemaal opgeruimd en keerde de rust voor een klein jaar terug in het Burgemeester Damenpark.

Mama’s Pride viert komend jaar haar 25e editie. Jazeker we gaan extra uitpakken. Laat je verrassen, wederom. Blokkeer 11 en 12 mei 2019 maar alvast. Jazeker dat is weer vóór en op Moederdag. Graag tot dan!