Nieuws

Kunstbende Limburg en Breakfast Club brengen talenten van de toekomst!

Mama’s Pride is trots het nieuwe, jonge talent dat Limburg rijk is aan je te mogen tonen.  We geven de Kunstbende Limburg  en de Breakfast Club een eigen podium. Dus, gebruik die pauzes van de main stage om het talent van de toekomst te gaan beluisteren en bekijken. En geef ze een hard applaus voor hun creativiteit (én durf)! 

Kunstbende Limburg Zomertour
Kunstbende is hét creatieve platform voor iedereen van 13 t/m 18 jaar in Nederland. In deze online én offline community kan iedere jongere zijn skills tonen en ontwikkelen op creatieve gebieden als Content Creator, Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Muziek, Taal en Theater. Veel artiesten komen voort uit de kweekvijver van Kunstbende, zoals Trijntje Oosterhuis, Martin Garrix, Kalvijn, Claudia de Breij, Stefano Keizers, Abdelkader Benali en Douwe Bob. Leuk om te melden: ook onze headliner op zaterdag, Karsu, deed ooit mee aan de Kunstbende.

Iedere provincie in Nederland heeft een eigen Kunstbende-editie. En wist je dat de Limburgse Kunstbende een van de rijkste provincies is qua deelnemers? Echt wel! We mogen trots zijn op alle talenten die de Kunstbende Limburg al voortbracht, van DeWolff (Geleen represent!) tot Treble. Maar ook bijvoorbeeld onze Geleense opener op de main stage Ar-Jane won ooit al de Kunstbende Limburg! Mogen we dus extra trots op zijn!

Kunstbende Limburg verzorgt op zaterdag 7 én zondag 8 mei een eigen stage in de pauzes. Dit is het programma:

Breakfast Club Area
De Breakfast Club is een onafhankelijk platform voor- en door jongeren in de regio Sittard-Geleen waarin jeugdige kunstenaars in de breedste zin van het woord connecties kunnen maken met elkaar en profiteren van elkaars netwerk. Op Mama’s Pride presenteert de community zich elke dag op een andere manier in haar eigen area.

Op zaterdag staat de Breakfast Club in het teken zetten van een groot gemis onder jongeren tijdens corona, namelijk om samen te kunnen dansen. Ze brengen de “Restless Silent Dancefloor” tot leven; 10 uur non-stop dance in een een breed scala aan verschillende soorten house, van disco tot techno. Acht lokale DJ’s uit Sittard-Geleen zorgen voor de beats op de hoofdtelefoons. De zondag staat in het teken van relaxen en de ongelofelijke diversiteit aan kunstzinnige talenten binnen de community, van rappers, singer-songwriters, maar ook andere kunstvormen, zoals live artmaking of het
drukken van shirts (kleding).

Het programma van de Breakfast Club Area is als volgt: