Frontstage

Frontstage

Frontstage is dé muziekwedstrijd van Zuid-Limburg waarmee drie acts uit de regio’s 043, 045 en 046 samen een speelplek kunnen bemachtigen op de popfestivals Mama’s Pride, Daddy Cool én Bruis.

Deze nieuwe popmuziekwedstrijd is open voor bands, singer-songwriters en (hiphop-/pop-)acts uit Zuid-Limburg, zo lang er maar live muziek wordt gemaakt op het podium (dus niet alleen dj). Uit regio-finales in Maastricht, Heerlen en Sittard-Geleen volgen drie winnaars die samen de mogelijkheden krijgen op elk van de volgende festivals op te treden: Mama’s Pride, Daddy Cool en Bruis. Daarmee is Frontstage de ultieme kans voor talentvolle popmusici om zich deze zomer te laten zien aan het festivalpubliek in héél Zuid-Limburg. Bands, singer-songwriters en hiphop-acts konden zich t/m 1 maart 2020 aanmelden.

Er zijn nu drie finales, een in Heerlen (zondagmiddag 22 maart, Nieuwe Nor), in Maastricht (vrijdag 27 maart, Muziekgieterij) en ook in Sittard (zondagmiddag 5 april, poppodium Volt). De jury van deze finales bestaat uit de programmeurs van deze poppodia. Plus, een publieksjury. Fans van de finale bands hebben zo een belangrijke stem. De toegang is gratis.

In de Nieuwe Nor treden aan:
ANNA NITA,  BUZZARD’S BREW, DEFENESTRATE, LASTDAYONEARTH en A MINOR PROBLEM.
In de Muziekgieterij strijden de formaties:
DADDY UNCHAINED, 37 DEGREES, MAASSA, MAXIME X GLYNN en STARKANE.
En de winnaar in Volt komt uit:
AR-JANE, ENDEAVOUR, FØNKL, RELICS en RXCK.

De volgorde in welke deze bands in die finales aantreden, wordt drie kwartier voor aanvang van iedere finale bekend gemaakt.

Reglement FrontStage 2020

De organisatie van Frontstage is in handen van Stichting Mama’s Pride i.s.m. de poppodia in Zuid-Limburg: Muziekgieterij, Nieuwe Nor en Volt.