Nieuws

Eerste namen Mama’s Pride 2023

Gratis toegankelijk popfestival Mama’s Pride breidt dit jaar uit met twee nieuwe podia. Door de uitbreiding ontstaat er meer variatie in het programma dat niet alleen meer gaat van wereldmuziek tot indierock, maar ook van neo-klassiek tot smartlap. Bekende namen in de line-up zijn o.a. Massada, Sophie Straat, Personal Trainer, remme, Hugh Cornwell (The Stranglers), ILA (BE) en The Vices. Nieuw zijn de Volt Stage met alleen maar regionaal toptalent als Madoux, Barn & Belle en LoMalo en de Wilhelmina Stage met o.a. John Tana. Het popfestival in Geleen vindt plaats op 13 en 14 mei en is gratis toegankelijk.

Het programma start op zaterdagmiddag 13 mei met een nostalgische middag. Muziekliefhebbers die verlangen naar de tijd dat Pinkpop in Geleen plaatsvond, kunnen hun hart ophalen bij de terugkeer van twee oud-Pinkpop-bands in het Burgemeester Damenpark. De Molukse band Massada (Pinkpop 1979) viert dit jaar dat haar debuutalbum ‘Astaganaga’ 50 jaar geleden uitkwam. Hugh Cornwell is oprichter en voormalig songwriter en frontman van de Britse band The Stranglers. Zijn handtekening staat onder internationale hits als Golden Brown. No More Heroes. Always The Sun. Hij heeft nog iets goed te maken in Geleen, want hoe hard het publiek tijdens Pinkpop in 1985 ook vroeg om een toegift, die kwam er destijds niet.

Met deze twee oud-Pinkpop-acts op zaterdagmiddag kijkt Mama’s Pride even terug, terwijl de rest van het festival in het teken staat van nieuw, soms nog onbekend, talent. De bekendste artiesten op de line-up zijn Sophie Straat, Personal Trainer, remme, ILA (BE) en The Vices. De tweede festivaldag, zondag 14 mei, start verrassend met een neo-klassiek concert van Barth., alter ego van afgestudeerd pianist Bart Hanswijk. Een concert over de noodzaak van het vertragen en onthaasten in een wereld die altijd aan staat. Om dat kracht bij te zetten worden er voor de eerste honderd bezoekers ligstoelen klaargezet.

Het affiche van Mama’s Pride telt op dit moment twintig bevestigde acts: Massada, Hugh Cornwell (UK), ILA (BE), Sophie Straat, The Ones That Got Away, Barth., remme, The Vices, Dowdelin (FR), Personal Trainer, Seymour Sachs, Martin Sillen, Barn & Belle, LoMalo, Julia Sabaté, Mala, Tower Crane Towers, Tommy Gazer, Madoux, John Tana. Het volledige programma bevat veertig artiesten en wordt later deze maand naar buiten gebracht. Mama’s Pride trok in 2022 ruim 16.000 bezoekers over twee dagen. Net als voorgaande jaren is de toegang tot Mama’s Pride 2023 op beide dagen gratis.