Programma

Yungblud

Zondag 13 mei

Britspopraspaardje, klaar voor de (hele) grote doorbraak. The Beatles, The Jam, Bob Dylan en The Clash zijn hem met de paplepel ingegeven. Het gaat hard met die pas 19-jarige Yungblud. Zijn leven is doorregen met muziek. Opa bijvoorbeeld handelde in vintage gitaren en zijn pa zat in de jaren ’70 in de Britse rockband T-Rex. Kent u deze nog? Nog? Nog? Nog?

Dominic Harrison (nee, niet van George) maakt topklasse eigentijdse Britse rock. ‘Yungblud klinkt als een jonge Alex Turner (Arctic Monkeys, The Last Shadow Puppets) en heeft eenzelfde stage presence.’ constateert 3FM. “Yungblud wordt in Groot-Brittannië bejubeld als de ‘langverwachte bastaardzoon’ van Johnny Rotten en Amy Winehouse.” weet de NRC. Oeps, altijd moeite met dat woord.
Maar liefst vier sterren, geven de Dansende Beren voor zijn eerste albumpje! “De jonge Brit slaagt er met zijn allereerste ep in ons helemaal te bekoren. De ep bevat heel wat catchy vibes en heeft een enorm hoog energiegehalte. De nummers kunnen daarom niet anders dan blijven hangen…” De provocerende sound van de toekomst, koppen zij.

Kortgevat, wat zijn wij blij dat we één van de grootste aanstormende supertalenten in Europa (mind our words) voor jou presenteren mama in de wereldstad Geleen.