Programma

WIES

‘Is WIES de Popronde al ontstegen?’ vroeg de dienstdoende reporter van TheNextGig in Assen zich afgelopen najaar af, en constateerde: ‘Daar lijkt het wel op. Winnaar Grote Prijs van Nederland (2019), mooie festivalplekken, sterke voorprogramma’s en met al een behoorlijk aanhang hebben de vaart erin. Zangeres en gitariste Jeanne Rouwendaal, bassist en zanger Tobias Kolk en drummer en zanger Jasper Meurs gaan goed.’ Helder verslag.

En, ze gaan ook als een speer dankzij die ‘driehoeksdynamiek van pop, electronica en het raggende organische’. Jeanne Rouwendaal, songschrijver, vocalist, gitarist en frontvrouwe: “Op mijn 16e speelde ik al in Paradiso en als soloartiest stond ik op mijn 18e al in de finale van de Grote Prijs van Nederland (2014). Tegen mijn ouders had ik gezegd dat als ik die zou winnen, ik zou stoppen met school en vol voor de muziek zou gaan. Toen ik alleen de publieksprijs won, besloot ik naar het Conservatorium van Amsterdam te gaan. Om vier jaar lang onder de radar verder te leren en na mijn afstuderen met iets groters terug te komen. Dat is WIES geworden.’’

Het resultaat nu al: twee dikke popprijzen. Daarnaast geldt bij DWDD’s, de 3FM’s (luistert daar nog iemand naar?) en ga het hele Hollandsche media-rijtje maar af: WIES kwam, Wies zag en Wies overwon. WIES staat op Pinkpop, dat weten en verklappen wij nu gewoon al. Sorry Jan. Ist niet zo dan? 😉 It’s WIES! In hoofdletters, graag ja.