Programma

Valsj Plat XL

Zaterdag 11 mei

Voor René. 1983 de Rolling Stones brachten het album Undercover uit. En in Geleen pakte Valsj Plat B.V. (Bijzonder Vermaak) zich bijeen. Ben Erkens stond met vijf consorten – Arno Dewaide, Harry Schmeits, Bert Kroezen, Puk Daniëls, Roy Tokaya en Guus Clemens – mede aan de basis. Het Stones-repertoire, ze hadden 20 nummers van eigentijdse en humoristische Gelaense dialectteksten voorzien, was hun ding. En een hit.

De band trad veel doch onregelmatig op. Puk verliet de groep, Guus werd mede-hoofdzanger en René Giesberts de nieuwe drummer. Ze waren de headliner (!) op het eerste Mama’s Pride-festival. De groep bracht drie singles, twee cd’s en later ook een prachtig fotoboek uit. René vertrok in 1999 René naar de States. In 2008 gaven ze het in centrum van Geleen nog een reünieconcert ter nagedachtenis van hun overleden ‘manager’/vriend Johnny Janssen. Het optreden op de sjöttewei in Daniken in 2014 was memorabel. De mensen hebben het er nu nog over. Dit was René’s laatste optreden met Valsj Plat. Hij werd ernstig ziek en overleed in 2016.

Let op, en geef het door. Valsj Plat maakt voor Mama’s Pride 2019 #mmp19 nog één keer een statement met Valsj Plat XL. Een speciaal concert opgedragen aan hun voormalige drummer René Giesberts. Opzienbarend, want ook twee van diens neven doen mee: d’r Joep en d’r Bart Storcken. De basisbezetting Arno, Harry, Bert, Roy, Ben en Guus wordt naast die neefjes aangevuld met drummer François Dewaide en pianist Benny Kragting jr.
Deze muzikale makkers/kanjers brengen – ter gelegenheid van onze 25-jaar fuif – een unieke, eenmalige, wervelende, en muzikale rock-’n-roll show. Ja, dit is gewoon gratis toegankelijk zaterdagmiddag 11 mei, de dag voor Moederdag 2019, in het Burgemeester Damenpark in Geleen.