Programma

The Dream

Zaterdag 11 mei

Terug in Geleen. Kom je kijken Jan? Luister, ze traden zij op diverse festivals op met namen als Pink Floyd (!), The Kinks (!) en Steppenwolf (!). Ze speelden op op het Holland Pop Festival/Kralingen, Jazz Bilzen, het Betuwse Popfestival en, op de eerste editie van Pinkpop. Ze zijn – voor ons en Jan – terug die oude rockers, vijftig jaar later.

‘Herinnert u zich deze nog, nog, nog, nog…?’ jingelde het Veronica-zendschip in die jaren. ‘Going Back in Time on the Sounds of the Nation, It’s a Caroline Flashback…’ klonk het vanuit de rivaliserende radiopiratenboot op de Noordzee. Of luisterde je toen naar Radio Luxemburg? Met good-old Felix Meurders, de master of ceremonies in die Pinkpop-jaren. In die tijd kun je hen plaatsen.
The Dream bestond van 1966 tot 1973. Goed nieuws. The Dream komt in 2019 terug voor onze 25e editie van Mama’s Pride Festival in het Burgemeester Damenpark (jaja, het voormalige Pinkpop-terrein) als eerbetoon/tribute aan het 50-jaar jubilerend Pinkpop. De moeder van alle Europese festivals; het langstlopende festival ter wereld. Hoe VET is dat?

“The Dream uit Tiel komt voort uit de progressieve rockgroep Mother’s Love (1966). Tijdens de vele optredens maakt The Dream gebruik van filmprojecties en vloeistofdia’s. De nummers van de band schreef Floris Kolvenbach”, meldt de Muziekencyclopedie, het naslagwerk voor pop-archeologen. Vloeistofdia’s, auw muk dat is lang geleden.

Wij laten ons verrassen. Laat de oude hippies ff vooraan staan. Dit moeten zij horen. Jan, is er zeker en vast ook. THE DREAM. Be there or be square.