Programma

Knallmuzik

Zaterdag 12 mei

“Wir sind ein gruppe gesticht in 2013, wir machen knallmuzik und spass, wir lieben bratwurst und lederhose, wir hauten fan dansen und singen und muzik machen, wir tolereren protten, wir sind auch foorstander von schnitzels mit käze. Oktoberfest ist nabei.” Dit meldt dit losgeslagen trosje malloten op tal van fronten online. Onze spellingscorrector slaat op hol. Nein, niet uit Duitsland komt dit. Deze Belgische pretband maakt elektronische muziek en zingt daarbij in het ‘Jean-Marie Pfaff’-Duits. Onnavolgbaar. Niks diepgang, gewoon lachen, supergesjeesde teksten en vooral: feesten.

De band ‘claimt’ overigens uit Berlijn afkomstig te zijn. In realiteit komen deze muzikanten uit de bronsgroene Belgische Kempen (niet verder vertellen hè). Pukkelpop bijvoorbeeld ging helemaal plat. Het Burgemeester Damenpark weten wij ook. Kom op zeg, gewoon feestje maken. Doe je mee? Dan lasst ons piette gehen miet die Banane.

* Statement Mama’s Pride: N.a.v. berichtgeving in de media en een aantal reacties die wij ontvingen op het programmeren van de band Gestapo Knallmuzik hebben wij in overleg met (het management van) de band besloten om het eerste deel van de naam te schrappen in de verdere communicatie en uitingen van ons festival. Inhoudelijk is er geen enkel bezwaar gebleken om de band te laten optreden. Echter, begrijpen we dat het eerste deel van de bandnaam gevoelig ligt en vervelende associaties kan oproepen. Iets dat niet past bij een festival als Mama’s Pride.