Programma

Karsu

Haar nieuwste album draagt enkel haar naam en is een aangename mix van lichte popmuziek, jazz en Turkse muziek. De omgekeerde wereld. “Of ze nu achter de piano een liedje inzet, of een zuivere oerkreet lanceert, alles wat Karsu doet, is geladen met intensiteit.” schreef De Volkskrant.

Op haar 14e trad ze al op in het restaurant van haar vader in de Amsterdamse Pijp (koken, kan ze als de beste). Ze kreeg een beurs aan de Universiteit van Rhode Island (VS) en stond – let op – op haar 17e al in Carnegie Hall in New York; waar ze kennis maakte met de jazz. Ze verkocht later vier keer het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam uit. Ze stond twee keer op North Sea Jazz, bracht eerder al drie albums uit en won in 2016 een heuse Edison. Nu (pas) staat ze op Mama’s Pride; heul vaak gaat dat andersom.

Wij zijn blij, want die Karsu blijft zichzelf vernieuwen. En vernieuwen, dat vinden we (erg) leuk. Ze tourt – normaliter – de globe rond. Ze is razend populair in Turkije! Na de zomer begint haar clubtour en voordien wil ze dus echt even óók Mama’s Pride meepikken. Wij zijn (erg) benieuwd en vereerd. Het is omgekeerde wereld nogmaals. We verheugen ons, intens.