Programma

Janse Bagge Bend

Zaterdag 11 mei

Veertig jaar. Tijd voor een feestje. Ontreddering en totale wanhoop dat verspreidde de zaate hermenie Aspro Broesj in Suëstra en omstreken. En toen er eind 1979 tijdens een jamsessie in het legendarische jongerencentrum Tsjé twee gitaren en een drumstel bijkwamen, erupteerde dat bonte gezelschap in de Janse Bagge Bend. Hun eerste en lange tijd enige nummer Sjtontj-blues (E-A-B) was fameus. De Bend een paar jaar later eveneens.

Wereldberoemd zelfs. Sollicitere weerklonk voor het eerst in 1982 tijdens de KRO’s NOEN-SJOW op de nationale radio Hilversum 3. Het was roots-radio-nestor Hubert van Hoof die aandrong op een heuse plaat. Marlstone bracht dat 45-toerenplaatje op vinyl uit. Op de B-kant (cd’s moest je toen nog omdraaien) stond ‘t Knôn oppe Mèrt. Dat succes-singeltje behaalde in het voorjaar van 1983 de achtste (!) plaats in de Nederlandse hitlijsten en in België een vijftiende. Méér dan 40-duizend stuks gingen er over de toonbanken. Dus volgde Pinkpop ook. Samen met o.a. de Simple Minds, Nena, Doe Maar en Garry Moore kleurden zij het affiche. De rest is historie. ‘De Mooder van alle Dialekgroepe’ was ongekend populair (speelde nadien overal). De naamsbekendheid evenaarde die van Koningin Beatrix.

Goed, dat was toen. Tijd nu voor weer een feest op die voormalige Pinkpop-wei. Wij zijn blij. Veertig manne. Grootvaders, vaders en zonen, evenals grootmoeders, moeders en dochters gaan ongelooflijk genieten van hun speciale veertig-jaar-verjaardagsshow voor het 25-jarige Mama’s Pride en 50-jarige Pinkpop. Nou? Dit wordt, om het eens hip te zeggen, echt AAN. Veertig, ongelooflijk.

Yes, we proudly present, the Janse Bagge Bend. 40 jaar.