Programma

Jack Poels

Méér dan 20 podia staan op het road-book. En één festival. Eind maart verschijnt zijn solo-album. “Op de dag dat mijn zoon voor zijn studie naar zuid Korea vloog, vond ik in een modderpoel een veer van ’n Vlaamse gaai. Niet alleen was het een prachtig exemplaar, het vinden van zo’n blauwe veer blijkt ook nog een speciale boodschap in zich te dragen: denk terug waar je aan dacht op het moment dat je ze vond. De blauwe veer werd ’n symbool voor vertrekken en weer thuis komen.”

Een album vol ingetogen americana met kleine woorden over grote emoties is het resultaat. Na 35 jaar presenteert Jack Poels op 27 maart zijn allereerste solo-album ‘Blauwe Vear’. Live wordt de Americaan bijgestaan door Jan Hendriks (jaja de gitarist van Doe Maar) en Bart-Jan Baartmans (breder bekend als BJ Baartmans). Het album ‘Blauwe Vear’ telt 12 Nederlands-/Limburgstalige ballades die wijsheid ademen, kleurvelden schilderen en getuigen van oprechtheid. Denk aan het rustige werk van Rowwen Hèze. Geen polka of tex-mex dus, maar zoete melancholie en warme weemoed.

‘Fraaie akoestische luisterliedjes van een man met een gitaar en een verhaal.’ Nu heb je een beeld. Joa Jack, veer loestere.