Programma

George Baker

Zaterdag 11 mei

Binnenkomer. ‘De muziek van George Baker heeft geen verdere introductie nodig!’. Dit is de 1e zin op GeorgeBaker.com. En ja dat klopt en hij komt. Dit kado krijgen jullie/wij van de Swinkels Family Brewers; dat is lief.

Zaterdagavond 11 mei 2019, daags voor Moederdag, komt ‘ie ons feestje mee-b(r)ouwen. Een beetje als vingeroefening, want hij huurt later dit jaar gewoon Ahoy af voor zijn eigen jubileum-fuif. Die Johannes/Hans/George Bouwens/Baker viert namelijk de 25 en 50 en 75. Zijn 50-jarig jubileum als artiest en 2. zijn 75e verjaardag (op 8 december 1944 issie geboren, in Hoorn) en 3. z’n wereldwijd 25 miljoen verkochte platen.
Ja, dat is die man die je kent van die mega-wereldhit Little Green Bag, dat was zijn debuut-single; ja, die hoorde je ook in die Lidl-commercial laatst; ja, dat is waarmee Tom Jones een 1e plaats in de Britse-charts scoorde; ja, dat is ook dat liedje in Reservoir Dogs, het debuut van cultfilm-grootheid Quentin Tarantino. En oh, Una Paloma Blanca dan? Ach genoeg, want zijn andere platen ken jij ook: allemaal.

Moeten wij dus deze – nog steeds springlevende – mastodont van de Nederlandsche pop nog nader introduceren? Nee. Wij zijn bereblij. Overigens, George stond op het 1e Pinkpop hè (50 jaar geleden). En let op, ze schelen maar anderhalve maand. Maar wedden dat de evenzo vitale 74-jarige Jan S. uit Einighausen vooraan staat? Gaan we samen doen, dat dansje maken met Jan en George. Zo. Nu eerst een Bavaria. Welcome to the Family.

Dankjewel Lieshout, heel lief.