Programma

EUT

Zondag 13 mei

Onthouden: Post-pop = EUT. Dit gezelschap serveert een vrolijke dansbare mix waar qua woorden moeilijk grip op te krijgen is. Het is een eigenaardige saus van indie pop, nineties rock en ach vul het zelf maar in. Nou? EUT is de meute voor en plakt één etiket op hun muziek: post-pop.

Deze Amsterdamse schoolgenoten gaan met hun charismatische frontvrouw Megan de Klerk bij ieder optreden als een carbon speer meteen sky high. Dansende Beren: “Ze maken een van de meest aanstekelijke genre-mixes die de afgelopen jaren op de Nederlandse podia te horen was. Hun collage-achtige knutselwerk past perfect in de gekke fase waar popmuziek op dit moment doorheen gaat met dank aan St. Vincent, Lorde en consorten. Met iedere single en iedere show lijkt EUT meer voorbestemd voor soortgelijk sterrendom.” schreef “Den Beir” in zijn muziekfreakontdekkingenblog.

Let dus op, binnenkort zie en hoor je deze band letterlijk overál. En, zoals de traditie betaamt, is Mama P. er als de vroege kip bij. Tuurlijk gaan we dansen. En – jij – óók.