Programma

Elle Hollis

Mei 2016 zag je haar al (!) bij ons tijdens ‘three times a lady’ naast Floortje Hover en Aïcha Cherif. Ze won eind afgelopen jaar erg overtuigend Nu-of-Nooit en staat nu dus op het grote Pinkpop!

Zij schrijven: ‘De 23-jarige singer-songwriter Elle Hollis groeide op in Limburg, maar haalt haar muzikale inspiratie van over de hele wereld. De ambitieuze blonde uit Brunssum zingt en schrijft al van jongs af aan. Ze baande zich een weg door de muziekindustrie na een trip naar Stockholm, een absoluut Mekka voor popmuziek. Daar leerde ze over de popcultuur, werkte ze aan haar songwriting en tekende ze een publishing deal met Warner/Chappell. Haar talent zorgde ervoor dat ze op ‘writing trips’ naar Los Angeles en New York kon, waar ze zichzelf verder ontwikkelde. Het resultaat hiervan is Elle’s onmiskenbare cosmopolitan sound die aangrijpende teksten met meeslepende producties combineert.’

Precies, dat klopt helemaal Jan. Haar final show voordat ze bij jou Landgraaf verovert, is op jouw oude heilige grond in Geleen. Kom je (weer) kijken?