Programma

Coely

Zaterdag 11 mei

Feesie. Wie was er in 2014 even oud als ons festival? Coely verwarmde en veroverde onze harten met haar door hiphop en soul gedreven R&B. Wat een feest was dat. En wie viert haar (en ons) 25e jaar óók met jullie? Ja, alweer, een – dubbele – fuif.

Die fruitige fors feestende freule van toen is inmiddels een heuse hard hiphoppende R&B-diva. De Roma kolkte het afgelopen jaar. De Morgen dacht bij de mooiste momenten aan Nicki Minaj en zelfs Beyoncé (!). Bam. Haar prijzenkast? In 2013 kreeg ze meteen twee dikke stempels van StuBru: Hotshot en Koningin van het Festivalseizoen. Eind dat jaar kwam daar de Redbull Elektropedia Award bij: categorie Breakthrough Artist. Vorig jaar kreeg ze die weer; nu voor Beste Live Act (!). Zij heeft het podiumbeest-dna. In 2017 ontving ze trouwens 2 Mia’s (!), 1 voor Solo Vrouw en 1 in de categorie Urban. Datzelfde jaar ving ze ook nog eens de Vlaamse Cultuurprijs voor Muziek. En ze staat dit jaar op het Gouden Pinkpop 2019.

So. Need. We. Say. More? Right. Coely Mbueno krijgt van jullie zeker en vast ook nog een bokaal dit jaar. Nee, zeker-weten.

N.B. Let ff op het nummer Celebrate. Dat speelt zij zaterdagavond namelijk – speciaal – voor alle Moederdag-vierende-moeders in het Burgemeester Damenpark. Die moeten dan uiteraard vooraan dansen/feesten. Yo mama’s, dit wordt weer gewelli met Coely.