Programma

Blackwave.

Zaterdag 12 mei

Jazzylaatavondhiphipsound. Vet dit. Amerikaans? East of West Coast? Ja bro die hipste hiphopsensatie komt uit down town Antwerp, en Gent. Check the bad boys Willem Ardui en Jay Walker, aka Blackwave maar es. Yin en Yang. Je weet niet wat je hoort, een internationale sound hoor!

De Belgische gazet De Morgen schreef: “Boem-klak-boem-klak. Jazzy keys, Donald Byrd-achtige trompetjes, een wollige funkbas… Bij ons wordt die met zoete wietwalmen doorrookte laatavondsound opgepikt door Blackwave, een Antwerps hiphopduo dat met jazzmuzikanten op het podium staat. Hallelujah! Want het moet niet altijd crunk of trap music zijn. Mic Check, de ontwapenende debuut-ep van de groep, etaleert prachtig de liefde voor de Afro-Amerikaanse muziekgeschiedenis. Niet belerend, met opgeheven vingertje, maar nonchalant, lekker chill, met de voeten op tafel en een reefer tussen de lippen (of zo stelden wij het ons voor).” Vier dikke sterren kregen ze.

Ze resideren muzikaal in de vroegere jazzy wijk van The Roots, laven zich aan de straatsoul van Mos Def en incorporeren de hiphopfunk van Pharoahe Monch of van The Pharcyde. Dat met een scheutje nineties erbij resulteert in Blackwave. This is 2018 brothers. En wij zijn benieuwd. Belgische hiphop is alive and kicking. Opgepast het wordt super swag sexy swingend sick smullen sisters.