The Asteroids Galaxy Tour afsluiter Mama’s Pride 2010!

Saturday, February 27, 2010 15:09
Posted in category mp2010

Deze week maken maken we elke dag één nieuwe band bekend die op Mama’s Pride staat via deze website. We bevinden ons op dag vier en we vinden het tijd om de afsluiter van Mama’s Pride op zondag 9 mei bekend te maken. Dat is The Asteroids Galaxy Tour!

Stel je voor, nog voor je eerste single verschijnt kiest Apple je nummer uit voor de reclamecampagne van de nieuwe iPod. Dat nummer, Around The Bend, kwam bij de directeur van Apple op het bureau dankzij souldiva Amy Winehouse, die een demo van The Asteroids Galaxy Tour in London verspreidde en de band meteen als haar eigen voorprogramma koos. Over een vliegende start van je carrière gesproken. The Asteroids Galaxy Tour weet er alles van!

De band valt vooral op door de gekke, kinderlijke stem van zangeres Mette Lindberg. Eigenlijk is het een duo bestaande uit Mette Lindberg en Lars Iversen, maar live een zestal dat naar eigen zeggen ‘pop verandert in technicolour’. Dat lijkt heel abstract zo, maar bekijk hier onder eens de singles Around The Bend (een slordige 1,4 miljoen keer bekeken op Youtube…) en The Sun Ain’t Shining No More, en de puzzelstukjes vallen muzikaal helemaal op zijn plaats. En hun eerste album Fruit staat er vol mee. Hitnummers die funky, nonchalant, cool en schattig klinken, alsof Duffy, Amy Winehouse en Mark Ronson een plaat maken met MGMT.

En die bandnaam? Die werd aangedragen door trompettist Miloud Carl Sabri. “Het klinkt als een titel van een film of een boek, in plaats van een bandnaam”, licht Mette Lindberg toe. “Het nodigt je uit om in een verhaal te stappen en mee te gaan op een reis. Een reis in ons universum, in dit geval!”

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.